Dag 3

Dag 3 is steeds een moeilijke dag. Een beslissende dag. Het is voor velen de eerste keer dat ze drie dagen op rij op een fiets zitten waarbij pijn op ongekende plekken opduikt. Karakters worden nu gekweekt en getest. En dat onder een verschroeiende zon. Respect voor de dapperen.

 

Vandaag nemen we jammer genoeg afscheid van Julie. De warmte, neen hitte,  deed haar de das om. Ondanks een ijzersterke wil en doorzettingsvermogen om je hoed voor af te zetten, heeft Julie haar avontuur gestopt. Bedankt meid voor de humor en zo veel meer, maar chapeau dat je luistert naar je lichaam. Wat knuffels en gesprekken later, was het voor je bespreekbaar. Vandaag heeft Yannick de troepen versterkt. Na een buikgriep begint hij morgen aan een  zijn avontuur.

20150702_213919

De routine begint er in te zitten. Afwassers kennen de gang van zaken, inladers weet wat hen te doen staat. En dat met een glimlach om de mond en een ervaring om te delen met de sporter die mee van dienst is. Of zoals onze buur hier op de camping in Luxemburg zei bij de eerste kennismaking : ‘wat een troep jeugd, gaan zij veel drinken vanavond?’ Om een uur later ons aan te spreken en te zeggen hoe mooi ze het vinden om te zien. Jongeren die een sportieve uitdaging aangaan, samen tafel dekken en afruimen, elkaar helpen bij het opzetten van de tent en dat zonder geluidsoverlast… momenteel hangt onze was aan hun droogrek, sloegen met hun hamer haringen in de grond en aten ze mee dessert.

 

Kortom: dag 3 was emotioneel geladen maar bij velen gekenmerkt door plezier. Fietsen zijn hersteld en de fietsers worden een groep. Maar nu gaan we slapen. Alles is opgeruimd en over vijf uur staan we weer op om spek met eieren te bakken. Een tocht van 140 kilometer vraagt om verwennerij. ..

21 gedachten over “Dag 3”

 1. Goe bezig mannekes!
  Ik vind het al zwaar om aardappelen te schillen.
  Nog veel succes! Xxx

 2. Jongens, wat een heldendaden verrichten jullie daar allemaal!
  Aan alle deelnemers: volhouden hé;
  Aan de begeleiders: chapeau voor jullie inzet, geduld en overtuigingskrachten.

 3. Heel mooi, ik kan, wij kunnen alleen maar trots zijn op die hele bende. Heel veel goeie moed en goeie benen voor vandaag. Jullie kunnen dat, zeker weten en weet dat er hier thuis heeeeel veeeel mensen met jullie meefietsen en meeleven. Tot over een kleine week, op de top om dat kippevelmoment samen met jullie allemaal te beleven.xx

 4. Lieve mensen , TOP wat jullie daar presteren. Alvast een dikke merci om onze dochter op te vangen en goed te hebben omringd. Ik weet hoe moeilijk en teleurstellend die beslissing voor haar is … we wisten dat het zwaar ging zijn maar ze zei altijd puur op karakter kom ik er wel … zo jammer dat de hitte haar de das heeft omgedaan . Desondanks dat ze zelf niet naar de top zal rijden, zullen wij er toch staan om jullie naar de top te supporteren ! Tot binnen een kleine week … Martine & Co xxx

 5. Goeie moed allemaal! Ik denk vaak aan jullie en heb héél veel bewondering voor jullie doorzettingsvermogen. Zorg goed voor elkaar en geniet van dit bijzonder avontuur!

  Mevr. Van De Putte
  P.S. Ik ben blij dat Yannick er terug bij is.

 6. De eerste “bergen” zijn achter de rug…de ergste hitte is voorbij, iedereen goed “opgewarmd” het kan niet meer stuk! Jullie hebben al een hele prestatie neergezet!
  Doorbijten!

 7. Op school vertel ik jullie verhaal aan elke potentieel nieuwe leerling. Iedereen is onder de indruk van jullie en terecht! Ik ben ontzettend fier op jullie. Goed volhouden, verzorg jezelf en geniet van elkaar!

  Mireille Van Craenenbroeck

 8. chapeau aan iedereen, niet simpel om zulke inspanningen te leveren met dit extreme weer.
  Goed eten, goed rusten en veel drinken.
  Nog veel succes de volgende dagen en geniet er ten volle van.

  groetjes,
  Erik (man Linda, begeleider)

 9. Wat fijn om elke dag nieuws van jullie te lezen! We blijven duimen en supporteren, zowel voor de fietsers als de logistieke ploeg. Toi toi toi, jullie kunnen het!
  Petra

 10. Veel succes fietsers! Jullie kunnen het!
  Ik kom jullie aanmoedigen als jullie volgende week de berg gaan oprijden!

  P.S.: Margot Dehaen, zie dat je er dan nog bij bent hé. 😉

 11. Woooow!
  We volgen hier elk nieuwtje op de voet en volgen vol bewondering jullie prachtprestaties!
  Geniet met volle teugen van dit prachtig avontuur en nu al duizend keer dank voor de fantastische organisatie!
  Tot op de top…

 12. Voor iedereen nog veel doorzettingsvermogen en dat jullie er ondanks de intense hitte toch geraken vind ik super. Ik bewonder jullie allemaal, fietsers en begeleiders.

 13. hallo allemaal,straffe gasten en flinke meiden
  bijna halfweg,nog wat doorzetten,hier worden ijzeren karakters
  gekweekt voor het leven. dus op de tanden bijten en hopen op
  een beetje regen dan komt het in orde.
  jos peeters

 14. Wij zijn grote fan van Tine Van Heurck.
  Amai meiske, jij verdient toch we al een dikke pluim op uwen hoed zenne ! Voor alle andere deelnemers natuurlijk ook alvast een heel knappe prestatie tot hier toe ! Terwijl de meeste jeugd nu met die hitte een zwembad induikt zitten jullie toch maar op de fiets…echt jullie zijn heel goed bezig.
  Veel moed voor dag 4 !
  An & co

 15. Lieve lieve kinderkes
  Lieve kinderkes
  Momenteel in een hotel op doorreis richting valencia maar al veel aan jullie gedacht ! Ik volg jullie via de blog en merk spijtig maar ook vreugdevol nieuws !

  Aan jullie allemaal : moge die van hierboven jullie allemaal zegenen en bewaren !

  Gudrun X

 16. Echt gekkenwerk om bij deze temperaturen te blijven trappen. Ik heb heel veel bewondering voor jullie. En zoals gezegd, Julie, goed dat je naar je lichaam luistert. Gezondheid gaat voor! Veel succes nog voor de rest…

 17. From zero to Hero , in 10 days and 1060 km ! Waanzin wat jullie presteren op jullie velooke met die verschroeiende zon op jullie parcours. Hopelijk neemt de hitte wat af de komende dagen en vinden jullie veel moed en kracht bij elkaar en als sterke groep . Jullie kracht vermenigvuldigt zich met jullie vriendschappen die ongetwijfeld de denkbeeldige motor is van jullie peloton. Zoals de kruisvaarders toen, gaan jullie met deze “kruistocht” de geschiedenis in.
  Het thuisfront kan alleen maar ontzettend trots zijn op alle deelnemers aan de start !! Wie onderweg moet afstappen o w v gezondheidsredenen is misschien nog bewonderenswaardiger want dat vraagt inzicht, moed en lef ! Hoed af voor die straffe beslissing ! Via Facebook rijden 100den likers met jullie mee in hart en ziel. Denk eraan… Gedachten zijn krachten ! Positief denken en dit delen met elkaar ! Trappen he manne, veel trappen ! Maar vooral LOL trappen… Het ga jullie goed ! Met veel respect
  Daisy

 18. Grote bewondering voor jullie allemaal. Het is zwaar et dit weer. Niets zo goed voor het smeden van een groep als een combinatie van fietsen en verblijven op een camping. Wij doen al ons half leven niet anders.

 19. Respect aan alle fietsers en begeleiders! Bij deze temperaturen lijkt dit wel gekkenwerk. Blijf vooral veel drinken (neen, geen alcohol maar water). Wees voorzichtig en draag zorg voor het materiaal! Jullie zijn bijna Halfweg, maar de weg is nog lang en zwaar. GO St Ursula, GO. Wij zijn trots op jullie

Reacties zijn gesloten.