Dag 4

De langste rit op de warmste dag. Het leek gepland door sadisten maar niets is minder waar. De planning werd aangepast en iedereen zat een uur vroeger aan de ontbijttafel. Spek met eieren, voldoende vocht en suporterende buren waren nodig om toch glimlachend te vertrekken. Een tocht van 142 kilometer waarbij Luxemburg werd ingeruild voor Frankrijk. Twee bevoorradingen en een extraatje zoals een terrasje of een ijsje, brachten al soelaas. En zoals de foto’s aantonen, waren er nog mogelijkheden om af te koelen (de foto’s komen als de technologie weer wil meewerken ). Na een tijdje werd er niet meer rond gekeken maar was het een tocht op karakter. Of zoals een van de fietsers zei: ‘als het zweet je wimpers doet toeplakken en je water mist nog net een zakje om thee te zijn, dan heb je geen andere steun dan mede fietsers en een ijzere wil. De warmte tussen voormiddag en namiddag is immens.’

 

Het logistiek team had een nieuw lid voor 1 dag: Yannick. Tijdens zijn shift toonde hij meteen zijn skils door de chauffeur van drinken te voorzien en de weg mee in het oog te houden. Zelfs de slappe lach in de winkel liet hem niet onberoerd. Na een welgemeende Dank u op het einde van de dag, stapte hij over naar de wielerbende.

Burgers en Proven├žaalse aardappelen sterkte de maag en bij kaarslicht werd de dag overlopen. Verhalen werden uitgewisseld en ervaringen werden gedeeld. Om de fietsers te ontlasten na een hero├»sche tocht in 40,5 graden, hebben de begeleiders de afwas gedaan. Knuffelen werd plots de lokale bezigheid….

 

2 gedachten over “Dag 4”

  1. En ik vond het bij ons al warm zonder te fietsen… Dat fonteintje ziet er inderdaad wel gezellig uit!

Reacties zijn gesloten.