Dag 5

Een kortere rit van 102 kilometer om op adem te komen. Het is zelfs frisser. We mogen ons naar Darney begeven in 38 graden. De eerste velden vol zonnebloemen en een wijngaard werden gespot. Welkom in de Vogezen. De rit was zeer mooi en bosrijk en toch was het vandaag gevoelsmatig de warmste dag. De fonteinen werden dan ook frequent bezocht. Niet enkel om te voetje baden, maar meteen om te baden. Canal du midi is bewonderd en overgestoken om uiteindelijk als echte clochards te eten onder de brug.  Uiteindelijk zaten er ook een paar pittige beklimmingen in. Geen kilometers lange beklimmingen, maar verrassende en vermoeiende kuitenbijters.

De camping voorzag drie velden om ons te stationeren en we zijn gestart met het dessert: ijsjes. Officieel was het zwembad gesloten wegens geen redder maar dankzij gediplomeerde begeleiding was er heel even tijd om creatief te douchen. En dankzij een ander diploma werd ook het ‘Sint Ursula fietst kapsalon’ officieel geopend. Jammer dat de technologie het nog steeds laat afweten anders waren er foto’s. ..

We zijn halverwege. Geen weg terug meer en dat motiveert. Zelfs deze massa wordt een groep: applaus bij het starten en een fijn gevoel tijdens het voorlezen van de vele deugddoende reacties van jullie, onze supporters. Dat de samenhorigheid groeit, bewijst een foto die nog komt: als kok kreeg ik een bordje eten met een hartje van ketchup.

33 gedachten over “Dag 5”

 1. Wat een zalige belevenissen!
  Ik ben er van overtuigd dat we later nog prachtige details gaan horen…
  Wies, we tellen al af en maken de motor klaar!
  Tot op de Alp he!

 2. Kapsalon? Gene wax deze keer, Bram? We wachten vol ongeduld op de foto’s. Dat het fantastisch is, daar moeten jullie ons niet meer van overtuigen. Go St-Ursula go, we’ll see you wen you get there.

 3. Prachtig hoe zo’n stel jongeren hun limieten overstijgen omdat ze niet willen opgeven, prachtig ook hoe de begeleiders en leidinggevenden blijven motiveren.
  Hier wordt het morgen eindelijk frisser, met zelfs wat buien, ik hoop dat jullie ook wat mogen afkoelen, en dan overmorgen de tour, rijden jullie maar je eigen tour, evenveel respect hoor.

 4. Super, om al jullie belevenissen te horen. Ondanks de verzengende hitte toch iedere dag een positief verslag en leuke berichten. Hopelijk komt die verfrissende bui morgen ook jullie richting uit. Ik wacht vol ongeduld op de foto’s van het kapsalon.

 5. Man, man, man. Straf. Ben vandaag in de vooravond bij een gesluierde zon en nog slechts 33 graden als voorbereiding op den Alpe een schamele 23 km gaan mountainbiken in de Ardennen. Dan pas besef je wat het moet zijn om in de volle zon bij 40 graden je dagelijkse 100 km of meer af te leggen. En ook chapeau voor de foeriers. Koken bij deze temperatuur is gewoon meebraden. Voor iedereen succes voor het tweede gedeelte
  Mark

 6. Jullie zijn nu halfweg een toch wel epische tocht. Het is leuk te lezen dat naast jullie heroische inspanningen jullie tocht ook een “club Med” gehalte heeft :) baden in fonteinen, prive badmeesters, ijsjes a volonte en een eigen kapsalon. Veel succes morgen en we kijken weer uit naar het volgende verslag!

 7. Volhouden helden ! De top lonkt. De Franse krekels oefenen alvast het overwinningslied. Mooi dat de groepssfeer groeit. Keep on going, one team, one sweat, one climb…..

 8. Hallo raspaarden onder de doorbijters, jullie calvarietocht is over de helft : 550.6 km in de benen, vermoedelijk bijna kaal (althans de beentjes toch)…. elke dag tellen we kilometers, graden, hoogtemeters… elke dag groeit ons respect ! voor jullie niets ontziende strijd… jullie zijn nu al legendarische kampioenen want zelfs Fausto Coppi of Marco Pantani hebben NOOIT in 40 gr de uitdaging aangedurfd. Zelfs voor de fitste atleten is dit de tocht der titanen… geschiedenis wordt geschreven onder deze zinderende zon. Vandaag zaterdag 4/7 zijn jullie over de helft-streep gecheezd en 550km is er gezweet en gezwoegd, net als jullie medestudenten doen op weg naar school in Afrika waar jullie dit allemaal voor trotseren ! wij buigen ons hoofd en geloven in jullie heldendaden.
  Keep up the good spirit !
  het thuisfront is heel content met elke letter nieuws van jullie memorabele spektakel !
  tot ziens op de Alpenreus… jullie zijn allemaal topfavorieten !
  Alick, proud of you !!! so proud !!! je fanclub volgt je op de voet. So far so good, byby for now
  Daisy

 9. Wauw, elke ochtend lees ik jullie blog en wat heb ik een immens respect voor jullie allemaal! Gogogo!!!

 10. Goooooood Moooooooorning Daaarneeeey !
  Nu zingend…. we zijn er bijna, we zijn er bijna… maar nog niet helemaal …. we zijn er bijna, we zijn er bijna…. maar nog niet helemaal.
  een zalig frisse dag gewenst !
  Daisy

 11. Helden van Sint Ursula! Wat ben ik blij dat ik in jullie team mag zitten!

 12. Ongelofelijk wat jullie presteren in deze weersomstandigheden. Wat zijn we megafier op je Laura dat je deze uitdaging bent aangegaan, en dat je nog steeds sms’jes stuurt waaruit blijkt dat jullie het daar allemaal geweldig naar jullie zin hebben. Nog een dikke pluim voor alle andere leerlingen en niet te vergeten zeker voor de begeleiding om zo goed voor onze kinderen ter zorgen. Niet opgeven en we zien jullie snel boven op de berg. Dikke knuffel!

 13. Fantastisch bezig! Wat een helse tocht, wat een temperaturen! Heel erg veel respect! Als dit kan, wat kan dan niet??? Zo straf! Veel moed (en langere temperaturen) gewenst de komende dagen!
  Trotse tante Sofie (van Kaat)

 14. Wat jullie doen is gewoonweg te zot voor woorden! Ook van mijn kant veel bewondering én ongelooflijk veel respect voor deze topploeg!

 15. Ze beloven ons al dagen een hetzij plaatselijke bui, maar tot op heden is het zweten en puffen en wij zitten dan nog deels binnen. Benieuwd hoe ons “wit spook” er na de tocht door deze brandende hitte er gaat uitzien? Rood, bruin of bruin met wit? We zullen moeten wachten tot donderdag om dat te weten. Iedereen in de familie belt dagelijks: en nog nieuws? Moeke en oma blij met de smsjes, wij fier want het is wel ons spookje daar op hare Cube fiets. Waanzinnig veel sterkte nog en veel plezier met de hele groep. Onze Swiffer zegt waf en wij tellen af… De groenten aan iedereen (das nog gezond ook 😉

 16. Dikke proficiat aan alle vechters die dit waar maken.
  Volgens de voorspellingen is er beterschap op komst. ‘Maar’ 24°C als jullie Alpe d’Huez op fietsen. Dat wordt een walk in the park voor geharde helden als jullie!

 17. Lucas !
  Ge zijt nen held !
  Iedereen trouwens, grenzeloos respect voor wat jullie presteren, eerlijk, ik zou het niet kunnen denk ik !
  Blijven gaan gasten, einde is in zicht en eeuwige roem zal jullie deel zijn !

 18. Hallo iedereen,
  Als fiere grootouders van Arne volgen wij dagelijks de verslagen van die moedige jongens en meisjes.
  Nog enkele zware ritten en jullie doel is bereikt.
  Wij blijven duimen voor iedereen, ook voor de begeleiders en het kookteam en toi toi toi met het einddoel in zicht.
  Kom op Arne jij kan dat!!!!

 19. Compleet getikt, dat vind ik toch een passende omschrijving voor dit initiatief. Bij temperaturen waar er normaal geswitcht wordt tussen het zwembad en de ‘loemer’ kiezen jullie ervoor om te gaan fietsen… Al dekt ‘fietsen’ de lading niet echt. Dat woord erkent immers jullie doorzettingsvermogen, jullie inzet voor een goed doel en jullie unieke,onvervangbare plaats in de groep niet. Een ander woord voor wat jullie aan het doen zijn,kan ik niet meteen bedenken en dat is ook niet nodig. Het is immers genoeg om te zeggen dat jullie van St. Ursula zijn want die mensen kunnen alles aan. Enorm veel respect voor wat jullie daar aan het forceren zijn!! Nog veeeeeeeeeel succes voor de komende dagen,maar dat zal wel lukken want jullie zijn stuk voor stuk toppers/tanken 😀
  Voor wie ik niet ken: High-five!!
  Voor wie ik wel ken: Veel kusjes en lekjes!! 😉

 20. Wauw, chapeau voor al die fietsers. En dat in die hitte. Ook chapeau aan de begeleiders want die moeten tenslotte ook koken en verzorgen in die hitte. Fietsers: blijven gaan. Mariska: goed blijven koken en verzorgen en tot snel. Kben fier op u zus ;).
  Groetjes, Jorina

 21. Amai mijne frak…chapeau! Keep up the good spirit. Je papa is hier ook goed aan’t trainen want krijgt les in zwemmen, poolen en tafeltennis. Groetjes van Katja en dirk

 22. Wat ben ik benieuwd om al die foto’s te zien!
  Zo’n prestaties en de sfeer zit ongelooflijk goed, als we dat zo lezen.
  Als de begeleidende ploeg niet allround is, weet ik het ook niet.
  Veel dank om onze leerlingen zo goed te soigneren.
  Lieve leerlingen, blijf dat zo super doen, hé!!

  PS: Mariska, doe jij mijn haar ook? Ik kom eraan. 😉

 23. Wat een prachtig zomerboek zijn jullie samen aan het schrijven en krijgen wij te lezen. Magnifique.
  Courage.
  En daarbovenop een hele rits points d’exclamation !!!!!!!!!!!!!!!!!

 24. Heel veel respect en bewondering voor de voltallige ploeg, van renners tot bezemchauffeurs en kookouders! Het tropische weer maakt het er wellicht niet makkelijker op, maar wel des te heroischer! De laatste loodjes voorbij de helft zullen misschien nog zwaar wegen, maar het zicht op de eindmeet lonkt jullie allen dapper naar boven! Hop hop hop met z’n allen naar de top!

 25. Wat een fantastishe prestatie dat jullie daar leveren onder een loden zon, zowel voor de sportivelingen als de fouriers! Die laatste verzetten ook bergen: bergen patatten jassen, bergen groenten kuisen, bergen eieren klutsen, enz. Bedankt om onze kinderen zo goed te verzorgen. Wisten jullie dat jullie zelfs tot in Amerika worden gevolgd. @ Pauline , David doet je de groeten en aan iedereen go go go go al the way to the end.

 26. Een dikke pluim voor heel de crew. Wat jullie daar presteren, is niet te vatten. Een grote R van respect voor al die doorzetters. Nog veel moed voor de tweede helft en droom maar al van de top lieve Kaat ! Je hebt karakter getoond en dit avontuur neemt niemand jou nog af ! Veel groetjes en een aanmoedigingsknuffel van ons allemaal ! Sabine & co

 27. komaan jongens en meisjes,halfweg en goed gerodeerd nu
  we leven iedere dag mee met julie. beschouw het als de tocht naar het grote leven, iets dat je nooit meer vergeet.
  vake en moeke

 28. Jawadde! Wij moeten zeggen dat dit kan tellen als “inleefreis”! Jullie ondervinden dagelijks aan den lijve hoe het moet voelen voor die jongeren in Oeganda en Kenia om naar hun school te fietsen! Zijt nog voorzichtig onderweg, geniet ervan en tot donderdag op de Alp!

 29. Hey mama,
  Ik mis jou mama, ik hoop dat je snel terug komt en dat je als eerste op de top bent.
  We zijn heel trots en fier op jou, en iedereen natuurlijk.. maar papa is ook wel een beetje jaloers;-))

  Nog sterke benen en veel moed!
  groetjes aan iedereen!

 30. Wat een knap team zijn jullie toch !!!!! In deze verschroeiende hitte slagen jullie er in om toch weer de rit tot een goed einde te brengen. Ook dank aan de begeleiders die er voor zorgen dat onze kinderen niets te kort komen.
  Arne, wij zijn fier op je !!!!!!
  Dikke zoenen van mama, papa en broerxxxxxxxx

 31. Na het lezen van de commentaren is het duidelijk. Mijn dochter vroeg zich af of het koksdiploma voor het kapsalon had gezorgd of het kappersdiploma. Volgens haar waren beiden een optie…
  De temperaturen zijn ondertussen draaglijker, jullie zitten over de helft, hebben de fonteinen ontdekt en blijven doorgaan. Echt knap!
  Het worden terug knuffeltemperaturen nu, dus een dikke knuffel voor allemaal!

Reacties zijn gesloten.