Dag 6

Dag 6, een niet zo exclusief interview met een topfietser en een toplid van het logistiek team.

Welke blijvende indruk heb je nu al opgedaan na de helft van de reis?

 

Fietser: de opluchting elke avond op de camping aan te komen met de gedachte: ‘ik heb het gehaald’. Fiets kapot? Er wordt met de glimlach naar de winkel gereden. Na het lekker eten? Onze fiets wordt nagekeken door begeleiders. Maar de sfeer is een topper.

Logistiek team: we hebben stuk voor stuk topperkes mee. Ze zijn er als we ze nodig hebben.  Ondanks het feit dat ze fietsen, komen ze spontaan helpen en appreciëren ze onze aanwezigheid. Er komen regelmatig lieverds mee bij ons zitten en een babbeltje doen. Daar doe je het toch voor.

 

Impressie van de dag?

Fietser: hier is zondag geen rustdag maar dat wordt maandag. Het was een stevig tempo en we zijn tijdig vertrokken waardoor we vroeg op de camping zijn aangekomen. We hebben 120 kilometer gefietst, maar we hebben ook kunnen zwemmen in de rivier. Na een zware tocht krijgen we nu ook massages door de hoogste van België. We zijn aangekomen in een prachtig dorpje. Op 30 kilometer van het einde hebben de drie groepen elkaar getroffen en reden wij in peleton. Best indrukwekkend.

Logistiek team: het was de eerste rustige dag, zonder fietswinkels. Hierdoor kunnen we ons werk doen en kunnen we ons werk doen: er zijn voor de mannen. Niet met eten, maar ook met luisterend oor. Het was super gezellig. Al doen wij het rustig aan, nemen ze het over. We mochten niet rechtstaan en twee heren bonden de schort rond om het vlees te bakken. Het is zalig om rond te racen door de schitterende dorpjes met onze twee bussen met ons logo op. Iedereen kijkt op en we volgen onze fietsers waardoor we onze fieters soms kunnen aanmoedigen. Als je ploeg 2 en 3 samen ziet fietsen en hoort zingen, dan weet je waarom je het doet.

 

 

Was het weer iets beter vandaag?

logistiek team: het blijft zweten hé! Die paar druppels deden deugd maar waren onmiddelijk verdampt.

Fietser: iets minder warm maar het blijft warm ondanks de lichte verfrissing.

 

Wat is het verschil met dag 1?

Fietser: de tenten staan sneller op en je weet wat je moet doen. Je weet waarmee je de begeleiders kan helpen en als zij gelukkig zijn, zijn wij ook gelukkiger.

Logistiek team: routine zit er in en betere organisatie. Het is voor een grote hoop dat we gaan winkelen en dat zie je aan onze karren.

Rust in Marnay. Wij gaan nog samenzitten en lachen. Morgen op tijd op voor een verrassend korte rit en een feest voor onze twee jarigen. Proficiat Tine en Gert.

13 gedachten over “Dag 6”

 1. Ik volg jullie tocht op de voet en wordt zelfs een beetje jaloers dat ik niet mee kan fietsen.als jullie kookouders zoeken de volgende jaren stel ik me kandidaat voor zo n bijzondere tocht.
  succes de volgende dagen!!!!

 2. Elke keer kijken we er naar uit om een nieuw verslag te lezen hier op de blog … en jullie doen het nog altijd fantastich :-) … Zoals verwacht kregen wij hier een zeer teleurgestelde Julie thuis die even moest bekomen en op haar verdrietige eigen eilandje bleef … Ze mist jullie enorm maar nu 3 dagen later begint ze leuke annekdoten boven te halen :-) en wordt ze terug enthousiast ( oef 😉 ) om jullie allemaal binnen 3 dagen terug te zien … toi toi toi nog voor de komende dagen … Grtz ….

 3. Dag dappere fietsers
  Pas vandaag heb ik voor ‘t eerst jullie blog kunnen lezen, maar er is geen dag in deze hitte voorbijgegaan zonder dat ik aan jullie gedacht heb. Telkens wanneer iets me te zwaar leek door de hitte, heb ik gewoon aan jullie gedacht en dan ging het al een stuk beter 😉 Toen jullie met de voorbereidingen begonnen was ik al één en al bewondering, en nog meer toen we jullie uitzwaaiden op die eerste hete dag, maar na het lezen van jullie verslagen dringt het nog meer door hoe bijzonder het is wat jullie aan het doen zijn. Ik duim dat iedereen veilig, gezond en wel zal aankomen op Alpe d’Huez. Blijf luisteren naar je lichaam en verzorg het goed tijdens en na al dat zware werk dat je het oplegt. Het is echt super dat jullie het allemaal zo goed volhouden! Ook voor de kookploeg: hoedje af! Ik kan me wel iets voorstellen bij jullie doortocht in kleine Franse dorpjes 😉
  Ik kijk toch wel uit naar meer foto’s…
  Bonne route ! Courage !
  Veel liefs
  Leen

 4. Thomas,

  “En nu op naar de leukste periode van je leven …” smstje ik je bij het afstuderen, en je hebt er duidelijk geen gras laten overgroeien.
  Wat een enorm intense maar zaaalige ervaring lijkt me dit!
  Samen zweten, samen afzien, samen vloeken…maar samen doorgaan!
  De sfeer druipt van jullie blog, die trouwens zeer verslavend is.

  Ik denk dat mevrouw st Ursula van Keulen haar mondje ondertussen ook opengevallen is.
  De jeugd van tegenwoordig ….. petje af!
  Doe zo voort allemaal – wij duimen.

  tante Els & Co

 5. Hej daar dapperen – streepje- zotten !
  Wat heerlijk om die verslagjes te lezen. Bij het gewone huis-tuin-en-keukenwerk hier lopen we onszelf al in het zweet, wat moet dat voor jullie niet zijn! (gisterennacht heb ik ‘s nachts buiten mijn was te drogen gehangen.) We horen van onze Rob dat jullie zo goed worden verzorgd, ‘de kokies zijn TOP’, lekker veel water, bevoorrading, verzorging, fietsreparaties, en zelfs de was. Een diepe buiging voor de begeleiding. En voor die flinke benen, die hulpvaardige handen en die lachende gezichen: RESPECT ! Als jullie dit kunnen, kunnen jullie alles.

 6. Jullie tocht wordt echt een “once in a lifetime” . Geniet ervan want jullie spreken er nog jaren over. Gelukkig ben je nog bij de groep kunnen aansluiten he Yannick. Het is toch wel wat spannend geweest. Nog 4 dagen plezier (en ook wel een beetje “afzien”) en dan Alpe d’Huez op. Een “dikke merci” alvast voor alle begeleiders!

 7. Jullie zijn krakken!! Knap van de hele ploeg.
  Volhouden mannen !
  Thomas, wij smeren onze benen bijna in.
  Groetjes en tot ziens

 8. Lang zullen ze leven, lang zullen ze leven, lang zullen ze leven als God in Frankrijk… Geniet van jullie verjaardag! Een dikke proficiat!

 9. Leuk om te zien en leuk om te horen dat de groep volledig blijft in deze verzengende hitte…
  Vandaag komt de Tour de France jullie achterna, maar jullie zullen eerst op l’Alpe d’Huez zijn. Begin maar de naam van de bochten van buiten te leren…..

 10. Je hebt iemand nodig
  stil en oprecht
  die als het er op aankomt,
  voor je bidt en vecht
  Pas als die iemand
  met je lacht en grient,
  dan pas kan je zeggen…
  “Ik heb een vriend”

  gedicht v Toon Hermans

 11. blij
  enthousiast
  verwondering
  bewondering
  eindeloos respect
  TROTS!!!!!!!

  Dikke zoen voor iedereen!
  Drie dikke zoenen voor de jarigen!

 12. top,top,top de alp wacht op julie, maar die kunnen je ook nog wel aan na hetgeen ge de vorige dagen gepresteerd hebben.
  dus een gele trui voor iedereen
  vake en moeke

 13. Hoi dappere fietsers,

  Knap wat jullie presteren! Doe dat nog goed. Jullie zullen allemaal het doel bereiken. Daar ben ik van overtuigd.

  Groetjes met een extra dikke zoen voor mijn nichtje Kaat Mariën!!

  Ellen Franquet

Reacties zijn gesloten.