Dag 9

126 kilometer op weg naar de alpen. Veel kleine wegen en veel beklimmingen van 17 tot 20 procent. Een beklimming van 8 kilometer. Alles begint gewoon te worden. Alles begint te lukken. Klaar voor de grote klim, het doel, de eindbestemming. Morgen beklimmen we eindelijk Alpe d’Huez.

 

Bij aankomst op de camping merken we dat we een kolonie mieren mee hebben verhuisd. Alle verloren spullen zijn gewassen en zoeken hun eigenaar. Maar zij spelen liever nog een potje voetbal of gaan joggen. Onvermoeibaar die jeugd.

Je zou denken dat een rit waarbij het overzicht van de hoogtemeters lijkt op een grillige hartslag, fietsers zou uitputten. Het landschap en bijhorende kerk is veranderd. Via kronkelende paden  bots je plots op de alpen. Statige berg met nevel aan de top doet menig fietser even slikken. Hiervoor zijn we al 900 kilometer op weg. Hiervoor hebben we al een schooljaar getraind en gepland.

 

Maar het boezemt geen angst in. Ze kijken er zelfs naar uit. Elke begeleider is overtuigd dat iedereen boven kan geraken. De conditie is er, de strijdlust ontbreekt zeker niet. Maar nu eerst genieten van wat de fietsers de laatste avond noemen. Geen ouders, nog een laatste keer de routine in de zelf gecreëerde bubbel. En morgen helemaal klaar om de eindsprint in te zetten waarbij het terugzien van familie en vrienden een welkome aanmoediging zal zijn. WIJ ZIJN ER KLAAR VOOR!!!!!!!

27 gedachten over “Dag 9”

 1. Hey Tine

  Wat een leuke sfeerbeelden ! Ik denk dat het daar toch wel een heel toffe bende bij elkaar is. Echt een heel knappe prestatie wat jij daar aan het doen bent ! Het einde is in zicht, dus ga er nog even voor meid ! Jij bereikt ongetwijfeld die top en dan heb je toch maar mooi je doel bereikt.
  Nog veel succes voor de laatste sprint en dan kan de rust eindelijk beginnen….

  Tante An & co

 2. Jullie zijn er bijna! De eindsprint nog naar boven… volop genieten en dan afkicken…
  Misschien wordt dat laatste nog het grootste probleem?
  Alvast een dikke proficiat aan iedereen en speciaal natuurlijk voor Wies!
  We zijn apetrots!

 3. Ragna, de papa zal U proberen te kloppen op Alpe d’Huez, ge moet weten vaders hebben niet graag dat hun dochters groot worden. En gij zijdt nu wel een heel grote geworden.
  Veel goeie moed
  Bompa

 4. Dikke proficiat opnieuw, nu al voor de 9 keer, maar altijd zeer verdiend!! De laatste loodjes wegen het zwaards, gaat voor jullie niet op vermoeden we. Jullie vliegen morgen die wegen over…
  Behouden laatste rit en het aftellen in uren is nu ingegaan. Geniet van jullie laatste avond allemaal samen en tot aan de voet of tot op de top!!
  Vake,moeke, Joke, Wim en An

 5. Morgen de kers op de taart, maar de taart is ook een echt pronkstuk. Jullie hebben er allemaal keihard voor gewerkt en gezweet. Ik wou dat ik er bij kon zijn maar ik supporter keihard vanuit Lier. Proficiat!!!!!

 6. Hallo allemaal,
  Beter natuurlijk dat jullie batterijen zijn opgeladen dan de batterijen van jullie GSM’s… Gelukkig is er de dagelijkse blog voor op de hoogte te blijven.
  Voor Thijs : het goede nieuws is dat we in een prachtig hotelletje gelogeerd zijn met Jacuzzi op het terras. Het slechte nieuws is dat het halverwege de col de Sabot ligt en je dus na de afdaling en receptie nog een 350 tal metertjes omhoog zult moeten klimmen met de fiets…
  tot morgen
  Mark

 7. Hey Mama,
  Bent: Kom snel terug want ik mis nu wel heel erg .. en hoe hoog zijn de bergen;-)
  Tiemen: Goe fietsen en tot snel!
  Sem: We zijn supertrots en er zeker van dat je zonder probleem de top bereikt!

  Al nen dikke proficiat aan iedereen en als jullie morgen da bergje bedwingen, zeker ook niet vergeten te GENIETEN!;-)

  groetjes en tot binnekort!
  x.

 8. Si si magnifique. Woorden en beelden, en dan ‘une grenouille dans la gorge’ want een kikker in de keel maar nergens de juiste vertaling vinden. Een leerkracht Frans mag ook al eens ‘en vacances ‘ zijn. Courage courage voor den arrivée van morgen, en een extraatje voor ons Nicolleke tussen de bende.

 9. kom op straffe mannen en meisjes, morgen de finale, tel de 22 bochten maar een voor een,want ze zijn stuk voor stuk de moeite waard,tot ge plots alpe ‘deuz voor u ziet liggen, dan is het of de hemel opengaat,geniet ervan want dat vergeet je nooit.
  en dan de kroon op je werk. toi,toi.
  vake en moeke

 10. 13,2 Km, 21 haarspeldbochten, een gemiddelde stijging van 8%. Eindelijk nog eens Belgische winnaars op de top. Hopelijk deze keer geen Pollentier toestanden. Veel succes!

 11. Go go go go!!!!! Geniet van de beklimming, hiervoor hebben jullie een jaar getraind! Veel succes aan iedereen!!

 12. Lieve kinderkes
  ja nu is het voor echt , de berg is er en hij wordt morgen bedwongen door de meest moedige strijders van het stalen ros uit Lier !
  Supertrots is deze leerkracht op dit geweldig superteam !

  Gudrun

 13. Een dikke proficiat voor datgene wat achter jullie ligt. Veel goede moed voor wat nog komt. Toi toi toi iedereen!

 14. We hebben ze hier in Bourg d’Oisans kippenvel bezorgd toen we daarstraks over jullie project vertelden! Geweldig wat jullie doen: als groep, als sportieve prestatie, als mensen … Deze ervaringen dragen jullie voor altijd mee en dan weten we: alles komt goed! Toi toi toi tot morgen ergens in een van de 21 bochten. We hebben de berg vandaag verkend, maar dat is klein bier vergeleken bij jullie prestatie. Respect!

 15. Kei wat jullie daar doen !!! En nu de hele groep veilig naar de top! Wacht tot we je platknuffelen, Lotte !!

 16. Gert en ik zijn vandaag al aangekomen op de top.
  Wel met de auto en dat was al zwaar. Dus jullie getreinde benen ga je zeker nodig hebben.
  Veel succes aan iedereen.

 17. Ongelofelijk wat jullie al gepresteerd hebben. Fantastisch om de verhalen te lezen. Ik ben trots om leerkracht/collega te zijn van zulke straffe leerlingen en collega’s. De eindmeet is in zicht. Die berg overwinnen jullie alleen al op adrenaline. YES YOU CAN.

 18. Sta me toe toch even een Frans gezegde aan te brengen: il n’y a rien de plus difficile à écorcher que la queue. De laatste loodjes wegen het zwaarst. Maar de voldoening zal des te groter zijn! Nog eentje, avanti!

 19. hey jongens en meisjes,
  wij zijn ONTZETTEND fier op jullie :-) Jullie zijn bijna op het einde van een indrukwekkend avontuur! Heel het jaar hebben jullie getraind richting deze dag en deze is er nu bijna, spannend hé! 😉
  Wij weten dat jullie het aan kunnen! Desondanks poeppijn en diaree 😉 Jullie zijn doorzettertjes en het zal jullie zeker lukken de top te bereiken. We vinden het super om jullie verhaal te volgen, we lezen het elke avond voor we ons beddeke inkruipen 😉
  Nog heel veel succes, jullie zitten in onze gedachten <3
  GOGOGO !!!
  xx Angela en Heidi

 20. Elke update van deze blog heb ik met verwondering, bewondering en trots gelezen. Jullie zijn straffe mannen én vrouwen ! Zet hem op voor die allerlaatste klim. Heel veel succes! Ik denk aan jullie !
  Groetjes

 21. Ik wens jullie morgen een super mooie laatste rit naar die grote top!!!!hup hup Fran & co succes.jullie waren super

 22. hey jongens en meisjes,
  wij zijn ONTZETTEND fier op jullie smile-emoticon Jullie zijn bijna op het einde van een indrukwekkend avontuur! Heel het jaar hebben jullie getraind richting deze dag en deze is er nu bijna, spannend hé! wink-emoticon
  Wij weten dat jullie het aan kunnen! Desondanks poeppijn en diaree wink-emoticon Jullie zijn doorzettertjes en het zal jullie zeker lukken de top te bereiken. We vinden het super om jullie verhaal te volgen, we lezen het elke avond voor we ons beddeke inkruipen wink-emoticon
  Nog heel veel succes, jullie zitten in onze gedachten heart-emoticon
  GOGOGO !!!
  xx Angela en Heidi

 23. hey jongens en meisjes,
  wij zijn ONTZETTEND fier op jullie smile-emoticon Jullie zijn bijna op het einde van een indrukwekkend avontuur! Heel het jaar hebben jullie getraind richting deze dag en deze is er nu bijna, spannend hé! wink-emoticon
  Wij weten dat jullie het aan kunnen! Desondanks poeppijn en diarree wink-emoticon Jullie zijn doorzettertjes en het zal jullie zeker lukken de top te bereiken. We vinden het super om jullie verhaal te volgen, we lezen het elke avond voor we ons beddeke inkruipen wink-emoticon
  Nog heel veel succes, jullie zitten in onze gedachten heart-emoticon
  GOGOGO !!!
  xx Angela en Heidi

 24. hey jongens en meisjes,
  wij zijn ONTZETTEND fier op jullie smile-emoticon Jullie zijn bijna op het einde van een indrukwekkend avontuur! Heel het jaar hebben jullie getraind richting deze dag en deze is er nu bijna, spannend hé! wink-emoticon
  Wij weten dat jullie het aan kunnen! Desondanks poeppijn en diaree wink-emoticon Jullie zijn doorzettertjes en het zal jullie zeker lukken de top te bereiken. We vinden het super om jullie verhaal te volgen, we lezen het elke avond voor we ons beddeke inkruipen wink-emoticon
  Nog heel veel succes, jullie zitten in onze gedachten heart-emoticon
  GOGOGO !!!
  xx Angela en Heidi

 25. Tijdens jullie eerste rit door Waver supporterden vrienden en familie voor een goede start… Straks, 10 dagen later, zijn ze er in gedachten weer allemaal bij en zingen ze opnieuw ” O ze wiesewoze” van thuis uit om jullie bij de laatste kilometers bergop te steunen!
  De laatste loodjes van een onvergetelijk avontuur…

  Komaan Wies … en je weet het hè!!
  Celine en mama

 26. Eindelijk de eindmeet in zicht. Super wat jullie hebben gepresteerd. Ik vind het fijn jullie verhaal elke dag te kunnen volgen (en een beetje jaloers). go go go tot de finish

Reacties zijn gesloten.