Dag 9.2

Het is zo ver. Wat een jaar, wat een bende. Het is nu muisstil op de camping. Een hoop leerlingen en begeleiders slapen broederlijk naast elkaar in de open lucht. Kijkend naar de sterren in slaap vallen? Schrappen van the bucket list.

 

Morgen is hij er. DE berg. We hebben er vertrouwen in. Het gaat een emotionele dag worden. We hebben de berg bereikt en geven de zorgen terug over aan ouders. Omdat bloggen morgen waarschijnlijk niet lukt, alvast bij deze een oprechte dank u aan jullie, onze volgers, onze fans. Bemoedigende woorden komen steeds op een positieve manier aan. Merci!!!!! Of zoals iemand vanavond zei: ‘ik wil de blog niet lezen, ik doe dat pas thuis. Ik wil alles nog eens beleven als ik thuis ben. En daarbij, ik hou het niet droog als ik het nu zou lezen ‘.

We sluiten morgen een fantastisch jaar af. 21846 euro voor het goede doel, 145 kinderen in Oeganda een toekomst gegeven, 34 geweldige leerlingen van Lier naar Alpe d’Huez brengen. Sint-Ursula fietst en op deze manier met veel enthousiasme. Bedankt allemaal, wij gaan nu nog even verder genieten!

Slaap zacht

11 gedachten over “Dag 9.2”

 1. Het is nacht en ik kan niet slapen. En dan dwalen mijn gedachten af naar een bende avonturiers, die onder de blote hemel liggen te dromen van een berg waar ze al maanden naar aftellen. Jonge mensen, die in een verzengende hitte dag na dag opnieuw op hun fiets kropen, 9 dagen lang. Hoeveel doen het hen na? Begeleiders die hun gezin 10 dagen vrijwillig missen om samen met een bende jong geweld een berg te bedwingen. Ik vind het prachtig. En hier in Emblem ligt Stien ondertussen in haar bed te hopen dat er volgend jaar opnieuw een editie komt zodat ze een nieuwe kans krijgt om dit avontuur te beleven. Want wat heeft ze jullie gemist!
  Mag ik alvast, nog voor jullie de berg opgaan, iedereen een ongelooflijk dikke proficiat wensen, voor maanden voorbereiding, voor uren training, voor volharding, voor het hebben van een hart op de juiste plaats, voor een uithangbord te zijn van de jeugd van tegenwoordig,….
  En speciaal voor Fran en Laura : Succes morgen! En geniet van het uitzicht daarboven. Jullie zijn toppers!
  One team, one sweat, one climb, lets do this!

 2. Wow!,
  Ik ben echt onder de indruk als ik dit allemaal lees en zie! Ondertussen zat ik hier op mijn luie kont te genieten van een prachtig Italiaans landschap, aan een verfrissend zwembad met al mijn jongens. Dat is zeker ook genieten, maar dat kan niet op tegen wat jullie samen mogen meemaken! Ik ben bijna jaloers, mijnheer Raes zal tevreden zijn. Ik hoop dat jullie vandaag allemaal de top bereiken, maar ik twijfel er niet aan als ik dit zo hoor en lees! De blog heeft me tot tranen beroerd, echt een prachtig verhaal, een prachtige kans voor jullie allemaal. Ik ben fier op onze leerlingen, mijn collega’s, onze school. Toch een toppertje! Op naar de échte top nu!
  Succes

 3. Pfffff…
  Zo lang toeleven naar deze dag.
  Zoveel voorbereiding.
  Een prachtige groep en een fantastische begeleiders.
  Mooi weer (alhoewel soms veel te warm).
  En nu is het eindelijk zover.
  Op dit moment maken jullie je klaar voor de ultieme klim.
  Geniet met volle teugen (of was het teugels :) ) want dit wordt een van de mooiste belevenissen van jullie leven.
  We zijn blij dat we er straks bij kunnen zijn en genieten even hard mee. Dikke proficiat allemaal. Wat een prachtprestatie.
  Wat een dreamteam!!!

 4. Elke dag heb ik hier meegelezen en gevolgd. Elke keer heb in gedacht:wat een prestatie, inzet, betrokkenheid. Hoe vaak was het niet afzien in de hitte? Niets dan bewondering en respect! Ik sluit me graag aan bij de woorden van Eefje hierboven: wat een topper voor onze Campus alweer!
  Veerle
  P.S. Nog een bijzondere middenschoolgroet en dikke merci voor Mr. Ribbens en Mr. Van Tendeloo!

 5. Hop, hop, hop, Sint Ursula’s naar de top !!!
  Jullie kunnen het allemaal, daar zijn wij zeker van.
  Wij, als ouders, zullen er staan om jullie te begeleiden naar boven of om jullie boven te ontvangen.
  Nog eens een dikke merci aan het ganse team !

 6. Een dikke proficiat aan de ganse groep. DE BERG is beklommen en de beentjes mogen nu uitrusten. Het was voor iedereen een fantastische ervaring. Ook mijn dank aan de begeleiding van deze groep, die er voor hebben verzorgd dat alles goed is verlopen, mits misschien hier en daar enkele kleine ongelukjes met een goede afloop. En nu wachten vele papa’s en mama’s op de apotheose op het einde van de 21ste haarspeldbocht.

 7. Wat een geweldige prestatie!
  Proficiat!
  Deze dagen zullen in jullie geheugen gegrift blijven…

  Verder alle goeds voor iedereen!

  Lutgart

 8. Amaai als ik de foto’s van jullie fietsavontuur bekijk komen bij mij allemaal mooie herinneringen naar boven. Ik ben 2 jaar geleden mee geweest een het was een fantastische ervaring! Eén om nooit meer te vergeten. Ik kan mij nog goed de laatste avond herinneren waar we met heel de groep samen zaten, en naar de sterren waren aan het zien. Alle leuke herinneringen boven halen van het fietsavontuur die jullie samen hebben beleeft. Ik zou zeggen geniet gewoon met volle teugen van jullie laatste rit! Het gaat een dag worden vol emoties en die berg zal voor altijd in jullie geheugen gegrift staan. Ieder op zijn eigen tempo naar de top! Veel succes morgen en ook aan het mega fantastische begeleidingsteam van leerkrachten en kookploeg Tumbs up

 9. Beste fietsers en begeleiders
  De ultieme rit komt er aan: ik wens jullie erg veel doorzettingsvermogen voor de laatste klim. Geniet van de voldoening die jullie ongetwijfeld zullen voelen als jullie morgen de top bereiken. Tot slot nog een extra woordje van dank aan Joris die er dagelijks voor zorgde dat wij jullie tocht konden volgen.
  Veel succes!
  Hilde

 10. Vive le Velo!
  (en wat ben ik boos op mijne samsung dat hij geen accentjes heeft)

  1. Dag Anna

   Super bedankt voor je mooie en bemoedigende woorden. Het deed ons deugd!

Reacties zijn gesloten.