Dag 10

Daar was hij dan. Na een kleine honderd kilometer en een valpartij die achteraf gelukkig niet al te ernstig bleek, was het verzamelen geblazen voor de grote finale. Omdat we in drie groepen rijden maar eigenlijk wel 1 groep zijn, werd een sanitaire stop ingelast vlak voor het afspreekpunt. De groep kwam samen en was er klaar voor.

 

Allemaal in onze outfit. Allemaal klaar om 1000 kilometer van het afscheid supporters terug te zien. Op het rond punt stonden ze de fietsers aan te moedigen. Spandoeken, zakdoeken, alles werd uit de kast gehaald. Eerste ervaringen werden gedeeld en laatste bevoorrading uitgedeeld. De groep was er klaar voor.

verzamelen geblazen. Bij de laatste aanmoediging van het logistiek team schoten de armen in de lucht om onze hartjes te vormen. 1 team vertrekt aan de laatste beklimming,  iedereen strijdt op het eigen tempo.

En gevloekt dat er werd. En gezweet dat er werd. Op dag tien kwam iedereen aan de finish. Fietsend of te voet wanneer de fiets kapot was. Onder luid applaus dat tot aan de andere kant van het skioord duidelijk te horen was, vielen alle fietsers in elkaars armen. Weinig ogen bleven droog. Oprechte trots en een enorme ontlading drong zich op. Een groepsfoto maakte het plaatje compleet.

Op onze laatste camping werd gesmuld en rustig gedronken. Een toast op onszelf was geen teken van misplaatste hoogmoed. Bedankingen werden geuit, tussen fietsers en  ontzettend trotste begeleiders van welke aard ook. Nog een laatste keer slapen onder de sterrenhemel was een waardige afsluiter.

En zo kwam Sint Ursula fietst 2015 aan haar einde. En zo hebben we 34 leerlingen karakter laten kweken. En zo is een zeer intense reis gedaan.

Sint-Ursula fietst 2015, u was geweldig! Bedankt en tot in onze herinneringen.

3 gedachten over “Dag 10”

  1. Een dikke proficiat aan iedereen! Jullie doorzetting wordt beloond. Knap gedaan.

  2. Sint-Ursula kleurde Alpe d’Huez gisteren. Zo trots dat we er een klein deel van mochten zijn. Zo fijn dat die apotheose door zoveel mensen werd mee afgezien en gevierd. Jullie bereikten niet de top, jullie zijn (de) TOP.

Reacties zijn gesloten.