Training

 

1086km fietsen op 10 dagen wordt doorgaans niet als iets van alle dag beschouwd. Voor een leerling van de derde graad is dit zelfs een uitdaging te noemen. Deze uitdaging is slechts haalbaar wanneer leerlingen voldoende fit zijn. Daarom is het zeer belangrijk dat ze begeleid worden om deze “berg” te overwinnen. De eerste stap in de voorbereiding is een inspanningstest.

Een tweede belangrijk onderdeel zijn gemeenschappelijke trainingen. Wanneer je gedurende 10 dagen samen fietst, samen afziet, samen amuseert, is een goede groepssfeer noodzakelijk. Gemeenschappelijke trainingen zijn ideale gelegenheden om elkaar wat beter te leren kennen. Zo leren leerlingen wat het is om in groep te fietsen, dit komt de veiligheid alleen ten goede.

We weten allemaal al langer dat meer bewegen en sporten ons fitter en gezonder maakt.
Om onze sportieve uitdaging ook zo veilig en gezond mogelijk te laten verlopen, kregen we vandaag de hulp van erkende sport- en keuringsartsen verbonden aan de Ortho-Clinic te Lier. Een deel van onze deelnemers en begeleiders namen deel aan preventieve sportmedische screenings en inspanningstesten.
We gingen tot het uiterste en wandelden na afloop trots buiten met ons sportpaspoort. Met dank aan http://www.orthopedielier.be/

IMG_8093

fietsen voor het goede doel – een project van campus Sint-Ursula